Ubijena djeca imala su od šest do sedam godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva djeca ubijena u krvavom pohodu Adama Lanze na školu u Newtownu bila su u dobi od šest do sedam godina, vidljivo je iz popisa žrtava koji su američke vlasti objavile u subotu navečer.

Adam Lanza ubio je dvadesetero djece i sedam odraslih u školi Sandy Hook. Prije nego što je krenuo u svoj sumanuti krvavi pohod ubio je svoju majku u njihovoj kući.

Glavni patolog države Connecticut Wayne Carver objavio je da je Lanza koristio poluatomatsku pušku kao svoje glavno oružje i da su sve žrtve pogođene više puta iz blizine.

Sve odrasle žrtve su žene - ravnateljica škole, školska psihologinja te četiri učiteljice i odgojiteljice.

Sva ubijena djeca su bila u dobi od šest do sedam godina, 12 djevojčica i osam dječaka. Patolog Carver, koji je nadgledao autopsije, a neke obavio i sam, izjavio je da je to bilo "najgore što je u životu vidio".

Roditelji su svoju poginuli djecu identificirali uz pomoć fotografija, ne bi li im se umanjio šok.

Američki predsjednik Barack Obama danas će otputovati u Newtown ne bi li se susreo s obiteljima žrtava napada na školu Sandy Hook. Bijela kuća objavila je da će se Obama obratiti obiteljima u nedjelju navečer na bdijenju.

Ubojičin otac Peter Lanza u subotu navečer izrazio je sućut svim žrtvama. Kazao je da je i njegova obitelj u stanju nevjerice, potpuno slomljena ovim postupkom i da i sama pokušava shvatiti što se dogodilo.

Otac i majka Adama Lanze bili su razvedeni i on je živio s majkom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter