Ubijen španjolski navijac, tucnjave Rusa i Engleza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski navijac u dobi od 46 godina naden je mrtav u malom selu u blizini Donjecka u Ukrajini, a policija sumnja u nasilnu smrt, tvrdi AFP.

Nakon što je prijavljen njegov nestanak iz hotela u mjestu Makajevka, policija je pokrenula potragu i pronašala mrtvo tijelo španjolskog državljanina. Ukrajinski mediji tvrde da policija ispituje tri osobe koje se sumnjice za njegovu smrt, a ne navodi se i zašto je španjolski navijac bio u Ukrajini kada njegova reprezentacija igra u Poljskoj.

Ukoliko se potvrde vijesti da je Španjolac ubijen, to ce biti još jedan udarac za Ukrajinu, suorganizatora Eura, koja se vec suocava s politickim bojkotom europskih celnika zbog kršenja ljudskih prava bivše premijerke Julije Timošenko.

Prije Eura bivši je engleski reprezentativac Sol Campbell upozorio Engleze da ne idu u Ukrajinu jer se nece vratiti živi.

Osim u Ukrajinii, problemi s huliganima dogodili su se i u Poljskoj gdje je pedesetak maskiranih huligana s obilježjima lokalnog kluba LSK Lodz napalo grupu ruskih i engleskih navijaca koji su sjedili u pubu.

Prema izjavama ocevidaca, u napadu je teže ozlijedeno dvoje ljudi. (Hina/NL)


Podijeli: Facebook Twiter