Ubijen otmicar i taoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaestosatna talacka drama u Manili završila je tragicno smrcu otmicara, bivšeg policajca koji je u autobusu pod prijetnjom oružja držao 15 turista iz Hong Konga i zahtijevao povratak na posao, no ubijeni su i neki taoci (po nekim izvorima njih sedam, op. a.), pokazale su televizijske snimke. Televizija je prikazala policajce kako iz autobusa izvode cetvero turista, no još nema tocnog podatka o broju preživjelih.

Za neke turiste pretpostavlja se da su ranjeni, prenosi agencija dpa i dodaje da su snimke prikazale policajce kako iznose tijela iz autobusa. Ranije je za radijsku mrežu Mindanao Network otmicar rekao: "Pucao sam u dva Kineza. Sve cu ih dokrajciti ako policija ne prestane".

Televizija je prikazala kako se specijalni policajci približavaju autobusu i pokušavaju prodrijeti razbijanjem prozora i vrata.

Bivši filipinski policajac Rolando Mendoza, naoružan strojnicom oteo je u Manili autobus s dvadeset turista od kojih je šestero pustio, medu njima troje djece. Mendoza, nekad odlikovani casnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za kradu, iznudivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu. Unatoc svemu, tražio je povratak na posao.


Podijeli: Facebook Twiter