Ubijen najpoznatiji američki snajperist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najučinkovitiji snajperist u američkoj vojnoj povijesti Chris Kyle, bivši mornarički specijalac i autor knjige "Američki snajper", ubijen je u subotu vatrenim oružjem u Teksasu, objavio je mjesni list Fort Worth Star-Telegram.

Kyle i još jedna osoba iz zasad nepoznatih razloga ubijene su na streljani Rough Creek Lodge's u sjevernom Teksasu. Osumnjičenik za ubojstvo Eddie Ray Routh pokušao je pobjeći, ali je uhićen, objavio je ured mjesnog šerifa. Identitet druge ubijene osobe nije objavljen.

Kyle (38) napisao je knjigu "Američki snajper" o svojoj službi u američkoj vojsci od 1999. do 2009. godine. On je sa 160 potvrđenih ubojstava najučinkovitiji snajperist u američkoj vojnoj povijesti. Odslužio je četiri rotacije u Iraku i za hrabrost je odlikovan dvjema Srebrnim zvijezdama.

"Šokantno je i zapanjujuće da je Kyle ovako završio život nakon svega što je prošao u karijeri", kazao je suautor njegove knjige Scott McEwen.

U nedavnom intervjuu u povodu pokolja djece u osnovnoj školi u Newtownu i polemike o kontroli naoružanja koja se potom razvila, Kyle je izjavio kako je protiv toga i založio se da se učitelji obuče za upotrebu vatrenog oružja i naoružaju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter