Ubijen jedan Srbin, drugi teško ranjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od trojice mladica ranjenih u pucnjavi u naselju Brdani u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice, podlegao je ozljedama, a lijecnici se bore za život drugog mladica. Nacelnik kirurškog odjela bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Jankovic izjavio je da su ozljede nanesene vatrenim projektilom velike razorne moci. Prema navodima ocevidaca na trojicu srpskih mladica u mješovitom dijelu Kosovske Mitrovice pucali su Albanci.

Glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je, prenosi Blic, da je najprije došlo do svade Srba i Albanaca ali da oružje nisu upotrijebili sudionici svade, vec netko sa strane. Odmah nakon pucnjave u Kosovskoj Mitrovici uhicena je jedna osoba ali njen identitet još nije poznat. Kosovska policija medutim javlja da nema uhapšenih. Policija je pretresala kuce u Brdanu, a ispred tamošnje bolnice okupili su se Srbi ogorceni novim incidenatom.

Predsjednik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantic ocijenio je da su ljudi bijesni zbog "cinjenice da medunarodna zajednica zatvara oci pred zlocinima Albanaca nad srpskim stanovništvom". Zatražio je od pripadnika EULEXA da preuzmu istragu o napadu na Srbe u naselju Brdani, umjesto kosovske policije.

Vlada Kosova oštro je osudila incident u Brdanima, i pozvala nadležne organe da poduzmu sve mjere kako bi pocinitelji tog teškog nedjela bili izvedeni pred organe pravde i dobili zasluženu kaznu. Napad na trojicu Srba podigao je i onako velike višemjesecne tenzije na sjeveru Kosova a u Kosovskoj Mitrovici je vrlo napeta atmosfera. U Kosovskoj Mitrovici proglašen je dan žalosti. Predsjednik opcine je rekao da ce Opcina Kosovska Mitrovica prekinuti svaki kontakt s misijom KFOR-a.


Podijeli: Facebook Twiter