Uberi zdravlje pod nogama!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne privlace u Istri publiku samo priredbe u cast osušenom svinjskom butu ili dobroj kapljici. To je iznova dokazao treci trodnevni Festival samoniklog bilja, jucer zakljucen u Kršanu: u veliki šator na Pristavu, tu "najvecu apoteku na svijetu", sjatilo se mnoštvo posjetitelja iz šire regije.

U potrazi za procišcenjem od svakodnevice, umorni od TV reklamnog "za nuspojave upitajte svog lijecnika ili ljekarnika" bombardiranja, bili su spremni sažvakati svaku travku, ne bi li pronašli šifru za put u zdraviji život. Na raspolaganju su im, pod devizom "Ne beri brigu, uberi bilje", stajali proizvodi 50-ak izlagaca iz cijele Hrvatske, radionice, brojna predavanja strucnjaka te kulinarska "zelena" iznenadenja.

Proizvodaci ljekovitih pripravaka otkrili su svoja rješenja za disfunkcije od glave do pete: od prhuti do kurjih ociju. Ublažavanje stresa, proljetno cišcenje, prokrvljenost organizma, neki su od spominjanijih blagotvornosti oko štandova s etericnim uljima, svakovrsnim cajevima, eliksirima, rakijama, medom, sirovom hranom, prirodnom kozmetikom. Još je samo falilo malo vilinskog praha.

Mnoge travke našle su se u delicijama kulinarskog kutka Festivala, koji je potvrdio da domaci ugostitelji hoce graditi prepoznatljivost menija na samoniklom bilju. (Piše Igor RADIC; Snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter