U21: Hrvatska - Španjolska 2:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvoboju 6. skupine kvalifikacija za EURO hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti poražena je u Rijeci od Španjolske 2:3 (0:2). 

Hrvatska U-21 vrsta doživjela je, nakon četiri pobjede bez primljenoga pogotka, prvi poraz u kvalifikacijama, Španjolska je u Rijeci slavila 3:2, ali je Hrvatska zaslužila barem bod i u završnici ostala bez sreće. Na Rujevici se umalo dogodio spektakularni preokret jer su Španjolci skoro prokockali vodstvo od 3:0, uz igrača više. "Mali vatreni" su i s igračem manje igrali bolje, postigli dva gola, a u zadnjim trenucima u istom napadu pogodili vratnicu i gredu. 

Dvoboj je odlučila neopreznost hrvatskog braniča Denisa Kolingera u 18. minuti kada je srušio španjolskog napadača Inakia Wiliamsa, te zaradio isključenje, a Gerard Deulofeu je s "bijele točke" doveo Španjolce u vodstvo. S igračem manje izabranici Nenada Gračana su izdržali do 41. minute kada je Marco Asensio pogodio za 2:0.  U 54. minuti katastrofalno je pogriješio naš vratar Livaković koji je praktički dodao loptu Deulofeu, a napadač Evertona lako zabija svoj drugi gol na utakmici.

U 64. minuti Mario Pašalić smanjuje na 1:3 nakon što je slobodan udarac Radoševića blokiran, a veznjak Monaca iz prve snažno pogađa španjolsku mrežu. U 80. minuti španjolski branič Mere ruši Tudora u kaznenom prostoru, a nizozemski sudac dosuđuje kazneni udarac, uz crveni karton Mereu. Radošević je precizni izvođač s "bijele točke".  U 92. minuti Hrvatska je imala nevjerojatnu šansu za izjednačenje - prvo je Kovačić iz daljine pogodio vratnicu, a u nastavku akcije Halilović je uzdrmao gredu. 

Španjolska je preuzela vodstvo na ljestvici s 13 bodova, Hrvatska ima 12, Švedska 10, Gruzija 6,  Estonija 4, a San Marino 4 boda. Sljedeću utakmicu Hrvatska U-21 igra 24. ožujka u gostima kod Španjolske. 

Pred 2.500 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Godzubuyuk iz Nizozemske. 

Strijelci: 0-1 Deulofeu (19pen), 0-2 Asensio, 0-3 Deulofeu (54), 1-3 Pašalić (64), 2-3 Radošević (81pen)

Crveni kartoni: Kolinger (Hrv, 18), Mikanović (Hrv, 90+3), Mere (Špa, 80)

HRVATSKA: Livaković - Mikanović, Ćaleta Car, Kolinger, Milić - Pašalić (Ćorić, 88), Radošević, Kovačić - Halilović, Pjaca (Tudor, 66), Vlašić (Perić, 24)

ŠPANJOLSKA: Arrizabalaga - Manquillo, Vallejo, Jonny (Mere, 75), Gaya - Ceballos, Saul Niguez, Oliver Torres - Deulofeu (Duarte, 84), Williams, Asensio (Suarez, 67) (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter