U2 najbolji bend u zadnjih 25 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi grupe U2 mogu se hvaliti još jednom nagradom - citatelji britanskog glazbenog casopisa Q proglasili su ih najboljim bendom na svijetu u posljednjih 25 godina.

Dodjela godišnjih glazbenih nagrada tog najprodavanijega britanskog glazbenog mjesecnika održala se u ponedjeljak u Londonu.

Britanska pjevacica Adele dobila je nagradu za najbolju pjevacicu, a njezina pjesma "Rolling in the Deeep" takoder je proglašena najboljom, objavljeno je na internetskoj stranici magazina. Ona nije nazocila dodjeli nagrada zbog bolesti nakon što je prije dva tjedna bila prisiljena otkazati americku turneju zbog problema s grlom.

Coldplay je proglašen najboljim sastavom na svijetu u ovome trenutku, iako se pjevac Chris Martin nije složio s tim naslovom. "U2 je najbolji bend na svijetu u ovom trenutku. Mi smo negdje sedmi", kazao je.

Q ikonom je proglašen Noel Gallagher, jedan od brace koji su vodili rock bend Oasis, a sada ima svoju grupu. Medutim, on je rekao da ova nagrada nije u njemu izazvala ni približno velik užitak u usporedbi s osjecajem kada je njegov omiljeni nogometni klub Manchester City "razbio" slavnog gradskog rivala Manchester United sa 6:1 u nedjelju. "To mi je bio najbolji dan u životu ne racunajuci rodenje djece", rekao je.

Jesu li U2 zaslužili nagradu za najbolji bend u posljednjih cetvrt stoljeca hrvatska je publika mogla provjeriti na dvama uzastopnim koncertima u Maksimiru prije dvije godine. Takoder, mogli su tada cuti i pjesmu Chasing Cars njihove predgrupe Snow Patrola, koju su citatelji casopisa Q proglasili najboljom "klasicnom pjesmom".


Podijeli: Facebook Twiter