U2 bis - spektakl bez zamjerki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Irska rock grupa U2 održala je veceras drugi put zaredom koncert pred prepunim maksimirskim stadionom, ponovivši tako jucerašnji uspjeh.Voda grupe Bono Vox i veceras je pozdravio publiku na hrvatskom jeziku, a fanovi su na stadion donijeli balone u bojama irske zastave - zelenoj, bijeloj i narancastoj.

Bono, Adam, The Edge i Larry uspješno su ponovili sinocnji repertoar pa su tako uz promociju pjesama s najnovijeg albuma No Line on the Horizon, odsvirali i svoje stare hitove poput "Beautiful Day", "Pride", "Sunday Bloody Sunday", "Where the Streets Have No Name". Program je dopunjen i pjesmom The Beatlesa "Stand by me", a jedna od posjetiteljica i zaplesala s Bonom na pozornici. Nakon tocno dva sata svirke završili su bisom od tri pjesme.


One + Unchained Melody live in Zagreb

Pred koncert zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic urucio je Bonu Voxu i clanovima irske grupe U2 Medalje grada Zagreba kao zahvalu što su u sklopu turneje "360 stupnjeva" s dva uzastopna koncerta doprinijeli promociji Zagreba, ali i jer je rijec o grupi ciji je humanitarni i mirotvorni rad gotovo stalno prisutan u njihovu djelovanju.

Oko 19 sati redakciji Glasa Istre javili su se ogorceni obožavatelji koji su se iz Pule na koncert grupe U2 uputili organiziranim prijevozom tvrtke Fils. Bili su uzrujani i ljuti, zvali su iz tramvaja, jer su ih autobusi dovezli tek do velesajma iako se koncert održava na maksimirskom stadionu. Vozaci cetiri Filsova autobusa su dvjestotinjak putnika nakon što su ih iskrcali na drugom kraju grada uputili na tramvaj uz objašnjenje da dalje autobusom ne mogu i da se unaprijed znalo gdje je dozvoljeno parkiranje autobusima. Najavljuju da ce tražiti povrat novca pri povratku u Pulu.


Podijeli: Facebook Twiter