U zračnim napadima u Siriji ubijeno 26 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zračnim napadima na pobunjeničke gradove diljem Sirije ubijeno je u ponedjeljak 26 ljudi, a samo dva dana ranije Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda donijelo je rezoluciju kojom zahtijeva prestanak takva nekontroliranog granatiranja i zračnih udara.

Sirijski trogodišnji sukob i dalje traje usprkos mirovnim pregovorima koji su u siječnju počeli u Ženevi te toj UN-ovoj rezoluciji koju su promatrači ocijenili rijetkim trenutkom jedinstva Zapada i Rusije koja je najsnažniji saveznik predsjednika Bašara al-Asada.

Dvije žene i desetero djece žrtve su zračnih udara koje su u ponedjeljak izvele vladine snage u al-Nešabijehu, istočnome predgrađu Damaska te u pokrajini Homsu na sjeveru zemlje. "Dva simultana napada prvo su pogodila al-Nešabijeh. Ljudi su iz kuće izvlačili tijela žene i njezino dvoje djece kad su se avioni vratili i pogodili u gomilu i ubili još devet ljudi", kaže aktivist Abu Sakr.

U pokrajini Homsu aktivisti u dojavili kako je iz zraka napadnut al-Hosn, sunitski gradić kraj križarske utvrde Crac des Chevaliersa, u dolini u kojoj uglavnom žive kršćani koje se uglavnom drže po strani sukoba pobunjenika s Asadom. Poginulo je šestero ljudi. U mjestu Talbisehu, na glavnoj prometnici što spaja sjever i jug Sirije, u zračnome su napadu ubijena četiri djeteta, javljaju također aktivisti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter