U znaku Zigmana, Aragovica i Boudoirea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što je što u domacoj modi i tko je tko medu hrvatskim celebrityjima ovih je dana aktualizirala modna manifestacija "Cro A Porter". Drugu godinu zaredom "mjesto zlocina" je zaprešicki šoping-centar Westgate, a posjetitelji su se mogli informirati o ovosezonskim trendovima.

Smješteni kako to modnoj manifestaciji i prilici - na nekoliko razina atraktivnosti - najglasnije su podržali Jurja Zigmana, Zorana Aragovica i Boudoire.

Iako organizatori nisu napravili ništa posebno u pokazivanju solidarnosti s radnicama tekstilne tvrtke Kamensko, koje posljednjih 20-ak dana nastoje zadržati posao i dostojanstvo, dašak socijalne osjetljivosti pokazao je upravo Zigman. Pozvavši 20-ak radnica da prisustvuju njegovoj reviji te da za tu priliku nacine broševe koje ce nositi njegovi modeli, Zigman je pokazao da moda ne mora nužno biti samozaljubljena i autisticna.

U tri službena te jedan uvodni dan manifestacije svoje su vizije žena i muškaraca ove sezone predstavili: Anamarija Asanovic, Arileo, Boris Pavlin, Boudoir, ELFS, Hippy Garden, Ledenko, Linea Exclusive, Ogi Antunac, Luka, Teo Peric, Marina Design, Xenia Design, Zigman, Andreja Bistricic, Tomislav Bahoric, Zoran Aragovic, Etna Maar te IVANMAN.

Sada dizajnerima preostaje još samo najvažniji dio posla - napuniti svojim radovima ormare domacih, a možda i pokojeg stranog kupca. Što im, sudeci prema prvim izjavama domacih celebrityja, ako nisu bile kurtoazne, ni u ovim oskudnim vremenima ne bi trebao biti problem.

Prema rijecima organizatora, ovogodišnji "Cro a Porter", koji je u nazivu osim imena sponzora imao i odrednicu "Black", trebao je preispitati pomalo mracnu stranu modnog svijeta, a vodeci se filozofijom "manje je više" predstaviti modu kao sirov, ali bezvremenski produkt.

Koliko je u tome uspio, procijenit ce modni analiticari, ali i kupci, medu kojima ce se sigurno naci i neki od videnih u Westgateu, poput Josipe Pavicic, Nikoline Pišek, Severine, Josipe Lisac, Leone Paraminski, Tatjane Juric, Vlatke Pokos, Ande Maric, ali i Nenada Korkuta, Borisa Banovica i Nevena Ciganovica.


Podijeli: Facebook Twiter