U znaku voća, izričaja i zavičajnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine, i ove je godine Predškolska ustanova na talijanskom jeziku Rin Tin Tin pripremila za svoje korisnike, ali ne samo za njih, kalendar. Taj će kalendar u narednih 12 mjeseci krasiti domove polaznika i djelatnika ove predškolske ustanove, ali bit će postavljen i na tržnici, budući da je nastao u sastavu zanimljivog novog projekta.

- Rad djece i njihovih vrijednih odgojiteljica u proteklih nekoliko mjeseci rezultirao je kalendarom koji prikazuje voće karakteristično za ovo podneblje. Uz talijanski naziv voća, tu su i onaj hrvatski, te istrovenetski i čakavski, odnosno jedna od mogućih čakavskih i istrovenetskih inačica, budući da ih postoji više, koje se koriste u ovim krajevima, ovisno od mjesta do mjesta. Željeli smo težiti jezičnom bogatstvu regije i putem predstavljanja onoga dijela baštine vezanog uz prirodu, odnosno prehranu, a sve to u sklopu zavičajne nastave, ali i projekta koji provodimo s Tržnicom te dječjim vrtićima Pula i Mali svijet, koji ima cilj da djeca upoznaju specifičnost svoga kraja, i što se tiče flore i faune, kao i zdravih, domaćih, ekoloških proizvoda, a u sastavu suradnje navedenih vrtića i Tržnice, kazala je ravnateljica Rin Tin Tina Tamara Brussich.

Ona se zahvalila svoj djeci, odgojiteljicama, posebice Sari Pancun, koja je bila zadužena za taj kreativni dio rada na kalendaru, direktoru Tržnice Renatu Percu, grafičkom uredniku Olegu Moroviću i tiskari MPS, kao i fotografima Paolu Valentiju i Slavenu Radoloviću.

Rin Tin Tin redovito sudjeluje u brojnim programima zavičajne nastave i očuvanja kulture našega kraja, a svake godine prirede tematski kalendar, koji se odnosi na neku od temu koju su djeca tijekom proteklih mjeseci obrađivala sa svojim odgojiteljicama na interdisciplinarni način - uz igru, slova, pjesme i dakako crteže.

Djeca su potom izvela prigodne točke, i to skupine Titti e Delfini iz Rin Tin Tina, te dječji zbor Zvjezdice Dječjeg vrtića Pula. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter