U znaku maestrovih vokalnih djela

Koncert su najavili Sofija Cingula, Baskhim A. Shehu i Gordana Jeromela Kaić (M. MIJOŠEK)
Koncert su najavili Sofija Cingula, Baskhim A. Shehu i Gordana Jeromela Kaić (M. MIJOŠEK)

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljen je koncert "Maestrovi zvuci/Le melodie del maestro" koji će se održati u utorak u 20 sati u pulskoj kazališnoj kući.

Čelni čovjek Muzičke akademije u Puli Baskhim A. Shehu istaknuo je da je Nello Milotti bio veliki glazbenik te podsjetio da bi  na današnji dan proslavio 87. rođendan.

- Želio bih da se svim našim glazbenim velikanima prida veća važnost, nemamo ih toliko, trebalo bi ih revalorizirati i čuvati ih. Njihovoj ostavštini nije mjesto u žgabucinima i zato mi je drago da ćemo održati ovaj koncert posvećen Milottiju, kazao je Shehu.

Sofija Cingula, predstojnica Odjela za solo pjevanje Muzičke akademije u Puli, kazala je da će na repertoaru ovoga koncerta biti vokalna djela maestra Milottija, koja široj javnosti nisu toliko poznata.

- Bit će predstavljene njegove pjesme za djecu koje su nastale prema tekstu i istoimenoj slikovnici Daniela Načinovića "Sunce ima dva barkuna", a koje je priredila za izvedbu studentica Marina Dadić, pod mentorstvom dr. Ivane Paule Gortan-Carlin. Pjesme će izvesti članovi vokalnog ansambla Muzičke akademije u Puli, te solisti Renata Hrženjak, Georgie Goldin i Matej Predojević Petrić. Nastupit će i Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije u Puli pod vodstvom Domenika Briškija, dok će "Noć pod Ćićarijon" izvesti pijanistica mr. art. Elda Krajcar Percan. Umjetničke suradnice na projektu su Vesna Ivanović-Ocvirk i Melita Lasek, a mentorice studenata profesorice Dunja Vejzović, Lidija Horvat Dunjko i moja malenkost, kazala je Cingula.

Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić izrazila je veliko zadovoljstvo što se u prostorima kazališta održava koncert posvećen Milottiju na dan njegova rođenja.

Anita Sponza, tajnica mjesnih odbora Stari grad i Gregovica,  rekla je da Milottijevi dani počinju 10. ožujka u pulskoj katedrali nastupom "Lino Marianija", a završavaju 11. studenog također u Puli.

Ova dva mjesna odbora poklonila su fotografiju maestra Milottija za njegovu spomen-sobu na sveučilištu, a koja je snimljena početkom pedesetih godina. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter