U znaku drum 'n' bassa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrti INput fest, festival urbane glazbe kojeg je organizirala Udruga mladih iz Motovuna, prošao je u znaku elektronske glazbe. Unatoc izostanku trojice najavljenih izvodaca, DJ-a Joea Driscolla, Peersa i Diettera Shaerfa, koji su u zadnji cas otkazali nastupe, publike se u sitne sate okupilo dovoljno da se stvori dobra atmosfera.



One koji su došli su tako zabavljali rijecki sastav Disco'n'Action te DJ-i Panik iz Francuske, Rahmanee iz Beograda i Phillipe iz Zagreba koji je otvorio ovo izdanje festivala. Kao najbolji pokazao se Rahmanee, možda zato što je dok je on svirao, pred kraj festivala, bilo najviše ljudi, ali ovaj je beogradski DJ potvrdio svoj status koji uživa. Od stilova su prevladavali drum 'n' bass i jungle, s tim da je kod Phillipea dominirali black beat, funk i hip-hop.

Pocetak ipak baš i nije obecavao što se tice odaziva. Dok se po ulicicama, trgovima i prolazima Motovuna još i našlo nešto ljudi, prostor ispred same bine jako je dugo zjapio prazan ili je bio tek jedva popunjen. To odviše i ne cudi, jer premda je prostor na samom glavnom trgu bio ograden, cijela se manifestacija mogla bez problema pratiti s vanjske strane, blizu hotela.



Petero Rijecana iz Disco'n'Action natjerali su one koji su se stisnuli uz šank da se približe pozornici i zaplešu. Muzika im je takva, rockerski nabrijana i tjera na akciju, tako da im ime savršeno pristaje, no nisu uspjeli natjerati ostatak prisutnih koji se raspršio po motovunskim ulicama da plate ulaznicu i sjate se na trgu. Ipak, oni koji su ciljano došli na manifestaciju, plesom su pokazali da im odabrani izvodaci itekako odgovaraju.

Festival je svojim video uratcima pojacao i zagrebacki audio-vizualni kolektiv Trip To Zion Visuals, a u propratnom odnosno uvodnom dijelu festivala u kinu Bauer prikazano je desetak najboljih filmova s ovogodišnje Revije amaterskog filma. Ovaj INput fest imao je i svoju humanitarnu notu pa ce dio sakupljenih sredstava biti namijenjen oporavku njihovog sugradana Ivana Pavletica koji je stradao u prometnoj nesreci i trenutno je na rehabilitaciji.


Podijeli: Facebook Twiter