U znaku Chopina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalan koncert akademskih glazbenika okupljenih u Istarski pododbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika dogodio se u pulskoj crkvi franjevackog samostana, a otvorila ga je mlada orguljašica Kristina Puh C. Franckovim "Koralom u a-molu".

Zvuci prelijepog Francka uveli su rijetko tako brojnu pulsku publiku u obilježavanje 200. obljetnice rodenja F. Chopina i R. Schumanna, a njima su se odazvale pijanistice: Tatiana Šverko Fioranti, Elda Krajcar Percan, Danijela Horvat te Duo Nesactivm (Aleksandra Santin Golojka i Jadranka Celic Bernaz).

Svaka se od pijanistica predstavila prepoznatljivim senzibilitetom, onakvim kakvim vec dugi niz godina i ostavljaju trag na istarskim pozornicama, a iz spomenutog društva valja izdvojiti Danijelu Horvat, ciji je Chopin preksinoc zvucao posebno promišljeno, konkretno i elegantno.

Šarmantan je bio nastup Kvarteta flauta u sastavu: Sonja Stojnic, Iris Brajkovic, Samanta Stell i Nataša Dragun, koje su za ovu priliku priredile J. Casteredeovu "Flutes Joyeuses", dok je udaraljkaš Vedran Vojnic odabirom marimbe i ovog puta osigurao dobar prijem posjetitelja. Svirao je P. Smadbeckov "Rhythm Song".

Glazbenu vecer ispratio je uvijek inspirativan harmonikaš Borut Zagoranski s dramaticnom i maštovitom kompozicijom pulske skladateljice L. M. Cuperjani "Becoming". Istarski su glazbenici ispraceni dugim i toplim aplauzom.


Podijeli: Facebook Twiter