U znaku blagdanskih i tradicionalnih pjesama

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Prepuna Sveta Srca ugostila su u utorak navečer koncert KUD-a "Matko Brajša Rašan" koji su nazočnima predstavili prigodni blagdanski program, a kao gost nastupio je zbor mladih pulske Zajednice Talijana Carillon.

"Brajša" je započeo ovo glazbeno putovanje skladbom svoga "oca", Matka Brajše Rašana "Oče naš", a uslijedila je pjesma "Zdravo Marijo" Branka Okmace. Prvi je blok završen uz note tradicionalne pjesme "Dona nobis pacem". Dirigentica ovoga zbora je Irena Vladisavljević, a u nekim ju je skladbama zamijenila Maurizia Brajković Stepčić, koja je i korepetitorica ovoga zbora i koja je zajedno s njom pripremila program.

Potom je nastupio Carillon, a njihova dirigentica je također Irena Vladisavljević. Ovaj je zbor imao na repertoaru Dussartovu "Bonsoir", englesku tradicionalnu pjesmu "What child is this", pjesme iz tv-serija prema aranžmanu Irene Vladisavljević, Attaignantovu "Tourdion", narodnu s juga Italije "Mamma la rondinella" te splet istrovenetskih narodnih pjesama "Una storia de amor". Ovaj je mladi zbor pokazao uigranost, a nazočnima se posebno dopala kompilacija pjesama iz tv serija.

"Brajša" je zatim zaključio program s božićnom narodnom "Tu noć još pamti Betlehem", keltsko-švedskom božićnom tradicionalnom "Gaudette", božićnom narodnom u obradi Branka Starca "Veselje ti navješćujem" uz pratnju na klaviru Maurizie Brajković Stepčić, američkom duhovnom "Go down Moses", i na kraju je tu bila Haendelova "Benedicat vobis".

"Brajša" je još jednom potvrdio da je renomirani zbor s dugom tradicijom, a svakako treba pohvaliti izbor repertoara koji je bio prigodan za širu publiku.

Pokrovitelj programa bio je Grad Pula, a organizator KUD "Matko Brajša Rašan". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter