U životu sam već naučio na promjene

RAZMIŠLJA DJELIĆ SEKUNDE UNAPRIJED - Vanja Iveša (M. ANGELINI)
RAZMIŠLJA DJELIĆ SEKUNDE UNAPRIJED - Vanja Iveša (M. ANGELINI)

Prvenstvena stanka uvjetovana obavezama reprezentacije koja se polako bliži kraju, dobro je došla golmanima Istre 1961. Naime, promjenom za kormilom "zeleno-žuti" su dobili dodatno vrijeme da se upoznaju sa zahtjevima koje će pred njih postaviti novi trener Robert Rubčić, a čuvari mreže morali su svladati dvostruko gradivo. Naime, novi šef stručnog stožera sa sobom je doveo i novog trenera golmana, Boška Boškovića koji je zamijenio Bruna Grebenara i zasigurno pred pulsku četvorku u rukavicama postavio neke nove zadatke s kojima se dosad nisu susretali.

- Mogu reći da sam se u životu već naučio na te promjene - priznao je Vanja Iveša, najiskusniji član pulskog kvarteta golmana. - Grebenar i ja smo iznad svega prijatelji jer je on bio moj prvi trener u karijeri, ali to nema nikakve veze s poslom. Kad god se dogodi neka promjena trenera, ja na to gledam s pozitivne strane jer smatram da će taj novi čovjek sa sobom donijeti nove metode rada, a onda je do nas igrača da se što prije prilagodimo na njegove zamisli. Usto, i novi glavni trener sigurno će imati neke nove zamisli u igri tako da ćemo se mi golmani i s te strane morati prilagoditi kako bismo bili dio momčadi.

Čovjek uči dok je živ, pa samim tim Iveša smatra da nikad nije kasno da nauči nešto novo.

- Imao sam priliku u Opatiji trenirati s jednim mlađim trenerom golmana koji je radio po nekim novim metodama koje sada primjenjuje Bošković kroz neke vježbice i samim tim mi one nisu nepoznate. Osobno ih volim jer smatram da je nogomet otišao puno dalje, konkretno vidim da dosta vježbamo igru nogom koja je jako bitna, pogotovo što smo nas trojica golmana dosta visoki i moramo puno raditi na tome - istaknuo je Iveša. - Usto, vidim da će trener Rubčić tražiti da se dosta igra i da lopta pokuša ostati što je moguće više u našem posjedu, a tu je onda jako bitan i golman. To je jedan od noviteta kojeg sam zasad primijetio, jer ipak je kratko vrijeme prošlo od promjene trenera. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter