U zimu s tehnicki ispravnim vozilom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pregorena žaruljica na vozilu u prometu u cetvrtak nije bila problem. Barem ne na pulskoj Punti gdje su, od 10 do 13 sati, u sklopu preventivne akcije djelatnika Postaje prometne policije Pula i HAK-a Pula – Rovinj, one mijenjane besplatno. Vozaci su zaustavljanjima policije ovoga puta bili ugodno iznenadeni, što nam je potvrdila i Marija Kožljan kojoj su na licu mjesta zamijenili pregorenu žaruljicu.

U sklopu akcije kontrolirala se tehnicka ispravnost vozila, žaruljica i upozoravalo na potrebu korištenja zimskih guma, dok su vozaci anketirani o sugestijama kako povecati sigurnost prometa te poboljšati rad prometne policije. I dok su djelatnici HAK-a prilikom akcije uocene nepravilnosti uklanjali o vlastitom trošku, vozacima tehnicki ispravnih vozila dijelili su se prigodni darovi - edukativni letci, revije i anti-friz za stakla.

Prema rijecima Dubravka Šlibara, pomocnika nacelnika za prometnu preventivu pulske prometne policije, prioritet kod pregleda bila je svjetlosna signalizacija. Naveo je kako mnogi vozaci još uvijek zaboravljaju ukljuciti svjetla i danju, kako to zakon propisuje, te prije vožnje ne obavljaju vizualni pregled vozila kako bi provjerili nije li im koja od žaruljica pregorena.

Njegove su rijeci jucer potvrdene i u praksi - od 34 pregledana vozila cak 21 nije bilo tehnicki ispravno, a još je 12 vozaca upozoreno zbog vožnje bez ukljucenih svjetla.


Podijeli: Facebook Twiter