U zgradi tržnice sirana Gligora i nova pekarnica

Novi prodajni prostori u zgradi tržnice - sirana Gligora  (B. PETROVIĆ)
Novi prodajni prostori u zgradi tržnice - sirana Gligora (B. PETROVIĆ)

Je li fiskalizacija, nakon gotovo godinu dana od uvođenja, donijela probleme zakupcima, a time i poslovanju zelene tržnice upitali smo direktora Tržnice Renata Perca. Kako nam veli, dosad su imali tek dva otkaza zakupa za koje je kao razlog navedena fiskalizacija.

- Tržnica, nažalost, u zadnja tri mjeseca bilježi pad dnevne naplate od 20 posto. Na kamenim stolovima su obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva koja nisu u sustavu fiskalizacije, dok su obrti kupili blagajne i sve teče po planu, kaže direktor Perc.

U zgradi tržnice situacija je, međutim daleko bolja. Kako napominje, poslovni prostori su trenutno u potpunosti svi popunjeni zakupcima i ukupno ih je 24. Pojedini zakupci su u fazi uređivanja zakupljenih prostora te će uskoro biti najavljeno otvorenje novih.

Tako će se s vanjske strane tržnice uskoro otvoriti mesnica Compari i prvi halal certificirani dućan. Na katu su nedavno otvorena dva nova poslovna prostora - sirana Gligora s Paga i pekarnica Puležanka. Sirana Gligora je iz Kolana na otoku Pagu, čiji je Paški sir nositelj najprestižnijih nagrada i priznanja.

- Zakupci su redom trgovci koji će na prvom katu ponuditi nove proizvode te tako još više obogatiti ponudu zgrade tržnice. U prostoru gdje je bila Mirna d.d. iz Rovinja i u prostoru do tog trenutno je novi zakupac koji će uskoro otvoriti specijaliziranu trgovinu prehrambenih proizvoda. Trenutno je u tijeku njegovo uređenje. Iako nije više zakupac, Mirna je najavila da će sudjelovati na brojnim manifestacijama koje će se održavati tijekom godine na vanjskom prostoru tržnice, zaključuje Perc. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter