U Zerostrasseu izvedena obnovljena "Proba orkestra"

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Nakon 20 godina, u utorak navečer, na istom mjestu koje je u međuvremenu promijenilo naziv i postalo Zerostrasse, članovi Dramske radionice Inat ponovo su izveli predstavu "Proba orkestra".

Nova, obnovljena verzija donosi neke izmjene poput "predizbornog" govora Šandora Slackog pred ulazom u tunel te još neke detalje. No, osnovna priča o diktatoru/dirigentu koji slaže svoj orkestar poslušnika koji će svirati kako on želi i to milom ili silom, nije se mijenjala, a sama poruka vrlo je aktualna i danas. Nažalost, mogli bi reći, ali to više govori o kontekstu u kojem se predstava prikazivala prije 20 godina i prikazuje se i danas, nego o samoj predstavi.

"Proba orkestra" niti nakon dva desetljeća nije izgubila na snazi. Redatelj je Branko Sušac, a uz Slackog nastupili su i Mirjana Ban, Sabina Aličić, Nives Galić, Vladimir Butković, Josip Pino Ivančić, Tea Plepelić, Ana Černjul, Patrik Lazić i Snježana Grgić.

Autor glazbe je Leo Štekar, dok su za njeno snimanje i produkciju zaduženi Marko Jovanović i Sandro Butković. Majstor rasvjete je Marko Bolković, a scensko oblikovanje potpisuje Josip Brajković. Predstava je na programu u srijedu i četvrtak u 20.30 sati. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter