U zdrav mozak: Borut Pahor nasjeo na telefonsku šalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski predsjednik Borut Pahor pokazao je da ima duha pa su iz njegova kabineta priznali da je nasjeo na šalu Davora Jurkotića, riječkog voditelja popularne emisije "U zdrav mozak", ali su i dalje odlučni u namjeri da će predsjednik Pahor ostati otvoren i dostupan preko svih oblika komuniciranja, jer institucija predsjednika Republike mora biti otvorena za sve ljude. Borut Pahor postao je najnovijom "žrtvom" Jurkotićevih duhovitih spački, kad ga je njegov kabinet spojio s riječkim komičarom, u uvjerenju da na liniji imaju Pantovčak i "Stošića, tajnika predsjednika Ive Josipovića".

Jurkotić je u svom prepoznatljivom stilu nagovorio Pahorovu tajnicu da ga spoji sa slovenskim predsjednikom. Zatim je nekoliko minuta ugodno ćakulao s Pahorom, podijelivši s njime par šala. Dotakli su se i svakodnevnih problema, a Pahor je zaključio da "malo problema mora biti, jer inače ne bi ni zaradili plaću". Jurkotić je Pahoru ispričao i izmišljenu priču o problemima sa svojom suprugom koja ga je dočekala s računom za struju od tri tisuće kuna.

Jurković se dotaknuo i rukometa i započeo s Pahorom "dogovarati" rezultat utakmice između Hrvatske i Slovenije.

- Mislim da bi bilo fer da bude neriješeno, zaključio je Jurkotić, da bi zatim obećao Pahoru da će ga konačno spojiti s predsjednikom Josipovićem. No uslijedio je novi niz duhovitih zavrzlama i prespajanja s predsjedničkom kantinom pa kotlovnicom, sve dok Pahor i njegovi suradnici nisu zaključili da se radi o šali.

Video razgovora "tajnika Stošića" i Boruta Pahora u samo dva dana na YouTube kanalu emisije "U zdrav mozak" pogledan je više od 30.000 puta, a internetski komentari na hrvatskim i slovenskim portalima redom su pozitivni. Većina komentatora prihvatila je najnoviju Jurkotićevu spačku kao duhovitu i simpatičnu šalu, a podjednake simpatije pokupio je i sam slovenski predsjednik Pahor.

- Osobno smatram da je gospodin Pahor pokazao koliko je pristupačan i simpatičan političar. Od prvog do zadnjeg dijela razgovora imao sam osjećaj da razgovaram sa svojim susjedom, s frendom. To što se većina naših hrvatskih političara ne ponaša tako, što su nedostupni narodu koji ih okružuje, mislim da nije problem u njima, već u nama naivcima, koji već 22 godine zaokružujemo iste ljude, kaže Jurkotić.

Napominje da je uvjeren da je i hrvatski predsjednik Josipović jednako pristupačan kao i njegov slovenski kolega.

- Mislim da bi se na podjednak način moglo doći i do Josipovića. Uvjeren sam da je i on takav čovjek. Takvi ljudi kao što su Josipović i Pahor trebali bi biti primjer drugim političarima.

Odradio sam nebrojene takve "fore", još dok sam radio zajedno s Mariom Lipovšekom Battifiacom. Naši slovenski prijatelji jednom su uspjeli na sličan način telefonski dobiti Jadranku Kosor, dok je još bila hrvatska premijerka, tako da smo sad jedan naprema jedan, objašnjava Jurkotić. (Andrej PETRAK/NL)

Dačića nikad nema u uredu
Popularni voditelj svjestan je da bi se sad moglo pomisliti da se na sličan način telefonski može doći do bilo koga, ali kaže da je čista slučajnost što je došao do Pahora, jer je predsjednik u tom trenutku jednostavno bio u svom uredu.- Zadnjih mjesec dana pokušavam doći do srpskog premijera Ivice Dačića, ali čovjeka nikad nema u uredu. No, uvjeren sam da ću uspjeti popričati s njim, a jednog dana, tko zna, možda dođem i do pape, najavljuje Jurkotić.


Podijeli: Facebook Twiter