U zatvor zbog prodaje kokaina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog preprodaje i držanja kokaina radi prodaje na podrucju Prodola i Manjadvorci Dalibor Marovic (33) iz Manjadvorci osuden je na cetiri godine zatvora te mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela produljen pritvor, a Marko Latin (22) iz Manjadvorci je zbog preprodaje kokaina osuden na godinu dana zatvora. Lara Bencic (23) iz Prodola zbog pomaganja Latinu u zloporabi droge pakiranjem kokaina osudena je na šest mjeseci zatvora, ali joj je kazna zamijenjena 60-dnevnim radom za opce dobro na slobodi.

Nepravomocna je to presuda Županijskog suda u Puli odnosno vijeca kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, a koje je odredilo da se Marovicu oduzme 12.550 kuna imovinske koristi ostvarene prodajom kokaina na podrucju Manjadvorci i Prodola od 2007. do ožujka 2010. godine, a Latinu 4.900 kuna imovinske koristi stecene prodajom kokaina od kolovoza 2009. do 22. ožujka ove godine.

U kratkom obrazloženju presude sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic kazala je da su Marku Latinu i Lari Bencic izrecene kazne manje od propisane tri godine zatvora jer je sud primijenio zakonsko ublažavanje kazne.

- Svi okrivljenici na raspravi su priznali kazneno djelo s tim da su Latin i Bencic svoje priznanje iznijeli vec na saslušanju u policiji i kod istražnog suca. Kazna je Latinu ublažena jer je detaljno tijekom istrage kazao od koga je, po kojoj cijeni i u kojim kolicinama kupovao kokain, kao i kome ga je i po kojoj cijeni prodavao cime je znatno pridonio razotkrivanju kaznenog djela.

Lari Bencic u cijem je stanu pronadeno 14,7 grama kokaina spakiranog u manje paketice te nešto manje od grama kokaina u mikseru, šestomjesecna je kazna zatvora zamijenjena radom za opce dobro na slobodi jer je njezina uloga u pocinjenju kaznenog djela bila ta što je pakirala kokain koji joj je donio Latin, kazala je sutkinja Dolenec Kujundžic.

Dalibor Marovic priznao je kazneno djelo tek na raspravi, a kao olakotne okolnosti sud je ocijenio njegove obiteljske prilike (otac je troje maloljetne djece) i dosadašnju neosudivanost. No, sutkinja je istaknula i da se Marovic kriminalnom aktivnošcu bavio od 2008. godine i završio s njom tek nakon uhicenja u ožujku ove godine od kada se nalazi u pritvoru koji mu je produljen jer postoji bojazan da bi na slobodi ponovio kazneno djelo.


Podijeli: Facebook Twiter