U zatvor zbog pijane vožnje u suprotnom smjeru

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Pijana noćna vožnja Peugeotom u zabranjenom smjeru pulskom Rakovčevom ulicom za 29-godišnjaka iz Svetvinčenta protekle subote završila je njegovim uhićenjem te 15-dnevnim zatvaranjem. Po izlasku iz zatvora 29-godišnjak će biti podvrgnut i kriminalističkom istraživanju zbog prijetnji koje je prilikom uhićenja izrekao policajcu.

Policijska uprava istarska izvijestila je da su prometni policajci 19. rujna oko 2.30 sati u Stiglichevoj ulici u Puli zaustavili automobil Peugeot 206 pulskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak iz Svetvinčenta. Peugeot je zaustavljen jer je prethodno na raskrižju ulica Dubrovačke bratovštine i Rakovčeve skrenuo u zabranjeni smjer i nastavio se kretati Rakovčevom u smjeru Stiglicheve.

- Muškarac je bio pod vidnim utjecajem alkohola, no odbio je alkotestiranje, a kada mu je priopćeno da je uhićen, počeo je  vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Potom je počeo bježati s mjesta događaja, ali policajci su ga ubrzo sustigli i primijenili nad njim sredstva prisile. Prilikom privođenja u postaju, 29-godišnjak je prijetio smrću policijskom službeniku i članovima njegove obitelji. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 29-godišnjak je priveden na prekršajni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, piše u policijskom izvješću o ovom događaju. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter