U zamjenu za dug Pevec nudi dionice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdravko i Višnja Pevec, vlasnici Pevec-carstva pred stecajem, cija dugovanja iznose, procjenjuje se, oko 2,6 milijardi kuna, okupili su cetiristotinjak svojih dobavljaca kojima duguju 700 milijuna kuna te im predložili da svoja potraživanja prema Pevecu pretvore u - vlasnicki udio u novom poduzecu.

Kako je dobavljacima predložio novi direktor Peveca Josip Baotic, ako dug uopce ne pretvore u dionice, Pevec bi im ga vracao beskamatno 12 godina uz pocek otplate od još godinu dana. Prijedlog Peveca ogorceni su dobavljaci docekali u nevjerici, a ponudeno im je da se izjasne najkasnije u utorak. To je jedina mogucnost da Pevec izbjegne stecaj, pri cemu bi se cak 90 posto dobavljaca s minimalno 50 posto duga trebalo odluciti na zamjenu duga dionicama.

Potez novog vodstva Peveca dobavljaci su ocijenili tragicnim jer im se ne nude, kazali su, nikakve garancije te su predložili da sami preuzmu 12 Pevecovih centara u Hrvatskoj kao temeljni kapital od 350 milijuna kuna, a da im se preostali dug namiri prodajom ostale imovine.


Podijeli: Facebook Twiter