U Zagrebu predstavljeno 28. izdanje umaškog ATP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Dodig i Franko Škugor dobitnici su dviju od tri pozivnice za Plava Laguna Croatia Open, umaški  ATP turnir što se pod novim imenom od 14. do 23. srpnja održava u Umagu. Obznanjeno je to na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu "Esplanade" u Zagrebu,  na kojoj su bili nazočni Ronald Korotaj, direktor "Istraturista" i predsjednik Organizacijskog odbora turnira, umaški gradonačelnik Vili Bassanese, Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma RH Garija Cappellija, ali i Davor Lukšić, predsjednik Uprave Lukšić grupe. Izostao je direktor turnira Lawrence Frankopan, koji se putem Skypea, zajedno s Goranom Ivniševićem, javio iz Pariza.

- Isprika što nisam s vama. Stvarno sam super sretan zbog igrača koji dolaze u Umag. Monfils se vraća, što je velika stvar za nas, baš kao i Borna Ćorić. Tu je i šoumen Fognini. Stiže  jaka francuska  ekipa, uz Monfilsa tu su Simon i Paire - poručio je Frankopan. 

O novostima i listi igrača, ali i svim novim detaljima oko turnira,  više je govorio Ronald Korotaj, predsjednik OO-a, koji je morao odraditi direktorov dio.

- Morat ćemo malo korigirati njegovu plaću - našalio se Korotaj, kojem je dobro došlo poznavanje tenisa. Zanimljivost liste prijava je i to što na njoj nema - nijednog Španjolca.

- Vraća nam se Monfils, jedan od najatraktivnijih i najzabavnijih igrača. Bit će opet zabave i smijeha. Od njega očekujemo minimum polufinale, ali sam je najavio da bi želio osvojiti turnir. Fognini je veliki prijatelj turnira, dolazi deseti put, ovoga puta kao branitelj naslova. Borna je spreman za velike stvari, što je potvrdio osvajanjem Marrakesha. Dolazi nam Gilles Simon, bivši broj šest, Benoit Paire garantira spektakl. Ono što nas posebno veseli je dolazak Ivana Dodiga i Franka Škugora, koji će zajedno igrati i parove. Ne očekujemo od njih ništa više od - pobjede - kaže Korotaj.

Poznat je 21 od 28 igrača, koliko će ih se naći u ždrijebu. Uz novo ime, u novom ruhu osvanut će i Stadion Gorana Ivanševića, koji je dobio 2000 novih stolica. Uz gourmet i brojne koncerte (Parni Valjak, Hladno pivo, Joksimović, Redfoo...), novost je i Fashion Live, plesni spektakl s Ivonom Brnelić, kao i dizajn modnog izričaja  hostesa, koji potpisuje Matija Vujica. S obzirom na sve, tenis i sva ostala događanja, srpanj u Umagu treba - doživjeti. (Zlatko HORVAT/NL)










Podijeli: Facebook Twiter