U Zagrebu "pala" 52-godišnja madam Verica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iza rešetaka je završila 52-godišnja zagrebačka "madam" Verica B. koja je od siječnja ove godine organizirala prostituciju u stanu u metropoli. S njom je raskrinkana i 32-godišnjakinja koju je Verica podvodila. "Prijateljica noći" zaradila je prekršajnu prijavu zbog odavanja prostituciji, dok je Verica B. kazneno prijavljena zbog oglašavanja prostitucije. Za to hrvatski kazneni zakon predviđa do tri godine zatvora.

Kako doznajemo, 52-godišnjakinja, koja je zagrebačkim inspektorima već od ranije poznata kao jedna od lokalnih "madam", unajmila je tijekom siječnja stan te u njemu organizirala pružanje seksualnih usluga za novac.

S njom se ubrzo udružila 32-godišnjakinja, kojoj su klijenti plaćali seksualna druženja. Zaradu su dvije žene dijelile. Po informacijama do kojih su istražitelji za sada došli, u dva mjeseca uspjele su zaraditi oko 15 tisuća kuna.

No, sada su otkrivene i obje čekaju sudske procese. Tijekom istrage će Verica B. bar još neko vrijeme biti u istražnom zatvoru u Remetincu, jer je Županijski sud u Zagrebu prihvatio zahtjev tužiteljstva koje vjeruje da postoji opasnost da bi tijekom istrage mogla utjecati na svjedoke. Među njima su zasigurno i klijenti 32-godišnjakinje, ali i ona sama kao ključna svjedokinja.

I uhićena prostitutka već je ranije bila prijavljivana za ista prekršajna nedjela. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter