U Zagrebu na kuću bačen Molotovljev koktel?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ulici Kozari bok odvojak 4 na zagrebačkoj Peščenici noćas je u potpunosti izgorjela drvena kuća u vlasništvu 58-godišnje žene, koja je nakon toga zatražila liječničku pomoć. U kući se u tom trenutku nalazilo još nekoliko osoba, ali nisu ozlijeđene.

Iako su prve informacije govorile da je na kuću bačen Molotovljev koktel, ta informacija još nema službenu potvrdu, a iz PU zagrebačke navode kako tek trebaju očevidom utvrditi je li požar podmetnut. Prve informacije govorile su i da se sve zbilo neposredno uz zgradu romskog vrtića na koji je prije nekoliko dana bačena bomba, ali novi se incident ipak dogodio nešto dalje.

Na mjestu događaja traje očevid.

"Oko jedan sat u četvrtak dojavljeno je da je u Ulici Kozari bok odvojak 4 na Peščenici došlo do požara iz još neutvrđenih razloga. Vatrogasci su intervenirali, ali je drvena kuća u potpunosti izgorjela. Jedna je osoba iz kuće u kojoj se dogodio požar zatražila i dobila liječničku pomoć i nije zadržana na liječenju", navode u policiji.

Naša ekipa je razgovarala s prisutnima na mjestu gdje je potpuno izgorjela drvena kuća u kojoj je živjela majka te stariji sin sa snahom i bebom od jedne godine i 4 mjeseca.

Srećom, uspjeli su pobjeći iz kuće koju je zahatio požar.

"Čula sam po noći neko tapkanje i hod oko kuće. U jednom trenutku čula sam razbijanje i odjednom je buknuo plamen. U prvi čas sam se uplašila za djecu i brzo izašla van, uzela kantu vode i počela gasiti. Međutim, vatra je podivljala", ispričala je majka. (Vanja VESIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter