U Zagrebu moguće proglašenje elementarne nepogode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović danas je kazao da su sve ekipe zimske službe u Zagrebu na terenu i čine sve da bi prometnice što bolje očistili, no ako snijeg i dalje bude padao istim intenzitetom spomenuo je i mogućnost proglašenja elementarne nepogode.

"Zasad izgleda kao da radimo Sizifov posao, a radit ćemo i dalje", rekao je Čović u izjavi novinarima na Trgu bana Jelačića, nakon što je sa zimskom službom i direktorima Holdingovih podružnica: ZET-a, Zagrebačkih cesta, Čistoće, Zagrebparkinga i drugih obišao grad i vidio sve neuralgične točke gdje se promet odvija usporeno i otežano.

Podsjetio je da su se sinoć dobro pripremili za padaline i da su posao odradili izvanredno dobro jer su ulice bile očišćene.

"Sada, uvidom na terenu vidimo dosta problema, promet se odvija otežano, a glavni uzrok je taj što snijeg neprekidno pada", kazao je Čović.

Naveo je da je svih 210 ekipa zimske službe na terenu. "Naše ekipe su na terenu i rade, međutim, sve njihove rezultate snijeg poništi praktički kroz sat-dva", kazao je Čović naglasivši da će tijekom noći učiniti sve da Zagreb ima sve prometnice prohodne, kao što je to bilo i noćas i jutros.

"Vidjeli smo da kamioni Čistoće odvoze smeće, da je određen broj zastoja na linijama prema periferiji i na brdskim predjelima, no ostali autobusi voze, a zastoja ima u tramvajskom prometu", naveo je Čović.

Ocijenio je da je, po svemu sudeći, današnji snijeg veći i viši nego onaj prije nepunih mjesec dana te dodao da je jutros službeno bilo 37 centimetara snijega, a da je dopodne palo više od 25 cm novog snijega.

Čović je najavio da će popodne ponovno imati sastanak stožera zimske službe, a moguće je da će doći do i proglašenja elementarne nepogode ako padaline ne prestanu. Po informacijama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), za očekivati je da će se i idućih dana nastaviti takvo stanje. (Hina; snimio D. MATIĆ/CROPIX)

Otkazano nekoliko autobusnih linija iz Zagreba prema moru

Zbog obilnih snježnih padalina otkazano je nekoliko autobusnih linija koje prometuju iz Zagreba, i to u smjeru Rijeke, Zadra i Dubrovnika, doznaje se u Autobusnom kolodvoru Zagreb.

Prometuje većina linija; iz Zagreba prema Rijeci, Zadru i Dubrovniku otkazano je njih pet-šest, autobusi iz pravca Rijeke, Kvarnera i Gorskog kotara u dolasku kasne oko dva sata, a jednako tako i linije koje dolaze iz Dalmacije, doznaje se u AKZ-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter