U Zagrebu "Dijalog" Mirne Sišul i Elvisa Bertona

Slike Mirne Sišul i skulpture Elvisa Bertona
Slike Mirne Sišul i skulpture Elvisa Bertona

Izložba "Dijalog" riječke akademske slikarice Mirne Sišul i likovnog umjetnika Elvisa Bertona iz Pazina otvara se preksutra u zagrebačkoj Galeriji ETK. Mirna Sišul će izložiti slike pod nazivom "Glazba je...", a Elvis Berton skulpture i objekte iz ciklusa "Bijeli čempresi".

Nakon izložbi u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u travnju 2012. te u pulskoj Galeriji Milotić početkom ove godine, bit će to njihovo treće zajedničko predstavljanje. Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva, a poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka.

 Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za  primijenjenu umjetnost u Rijeci te je diplomirala na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj.

Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama (Zavičajni muzej grada Rovinja, likovni fundus galerije Fonticus Grožnjan, Narodno sveučilište Trst...). Do sada je održala dvadeset samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom. Članica je HDLU-a  Zagreba, Rijeke i Istre.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se od 1996. godine. Izlaže od 2000. godine na devetnaest samostalnih i više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi i stvara u Pazinu. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter