U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati počinitelj skinuo je sinoć ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

U izjavi Hini Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile mjedene, nedostaju s pročelja.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s Vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati "protuustavno i protuzakonito postavljene predmete".

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče.

"Policiju jesam povukao s ulica i to sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati", poručio je nakon sastanka s Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter