U Vukovaru i Osijeku skinute dvojezične ploče

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati počinitelj u Osijeku je skinuo i odnio ploču s dvojezičnim latiničnim i ćiriličnim natpisom sa zgrade u kojoj se nalazi Vijeće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Ploča je sa zgrade u Kišpatićevoj ulici skinuta i ukradena jučer između 9 i 15.30 sati, a osječka policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Sa zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru jučer kasno poslije podne nepoznati je počinitelj skinuo dvojezičnu ploču koja je postavljena na visini iznad tri metra.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, policija traga za počiniteljem koji je otuđio tu ploču kao i za počiniteljem koji je noćas otuđio dvojezičnu ploču sa zgrade vukovarskog Prekršajnog suda.

Ploče s dvojezičnim natpisima prije nekoliko dana u Vukovaru su postavljene na zgrade u kojima se nalaze Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo, te Županijski, Općinski i Prekršajni sud, te ponovno i na zgradu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o manjim plastičnim pločama , presvučenim folijom, koje su postavljene na visini iznad tri metra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter