U Vukovar stigle prve dvojezične ploče

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ured državne uprave u Vukovaru stigle su prve izrađene dvojezične ploče koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročelju Ureda državne uprave u tome gradu, potvrdio je pročelnik tog ureda Goran Bošnjak.

"Ploče sam dao izraditi po naputku Ministarstva uprave. Sličan naputak dobile su i ostale državne institucije u Vukovaru", rekao je Bošnjak.

Dodao je kako nema informacija o tome kada bi prve dvojezične ploče mogle biti i postavljene na određene institucije. Odluku o tome, kako je rekao, donijet će Ministarstvo uprave.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara jučer je mobilizirao svoje članove kako bi se - u slučaju postavljanja prvih dvojezičnih ploča - mirno okupili i tako izrazili nezadovoljstvo zbog namjere da se ćirlično pismo uvede u ravnopravnu uporabu s latiničnim pismom u tom gradu.

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara početkom veljače u tom je gradu održan veliki prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti, a sličan će prosvjed taj stožer u travnju organizirati i u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter