Oko 150 porcija maneštre i kupusa s ovcetinom koje su se krckale u loncima na starinskim ložištima planulo je u 15 minuta na igralištu kod Društvenog doma u Raklju. Pokazalo se tako na kulinarskoj natjecateljskoj manifestaciji "U rakljansken loncu" tocnim da su politicari i novinari u tandemu kadri dobro zakuhati.
Od ukupno pet ekipa s po cetiri clana, koje su se okušale u pripravljanju oba jela, pobjednicki kupus s ovcetinom skuhali su Damir Kajin, novinarka našeg lista Petra Lukež, supruga pulskog gradonacelnika Lara Vlacic Miletic te ?ani Catela, kuhar dugogodišnjeg i vjerojatno presudnog iskustva. Medu šarolikim maneštrama pobjedu je pak odnijela ona s trukinjom ekipe koju su cinili novinarka Glasa Istre Barbara Ban, dožupan Vedran Grubišic, kuhar Cvitko Brgic te Rakljanac Damir Catela. Ovako je odlucio žiri u sastavu Pino Kuhar, Dušan Percan, Lidija Percan, Bruno Krajcar i organizator manifestacije Klaudio Knapic.