U vrticu sve po zakonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pozdravljam svaku primjenu zakona, pogotovo europskih, naravno, jer to nam je cilj sve ove godine. Ipak bih primijetila da se na našoj djeci u zadnjih godinu dana, iza složenih kratica raznih zakona, vježba strogoca koja nije primjerena onome što djeca jesu, kako žive, kako rastu. Rijec je o zabrani proslave rodendana u vrticu, a sada, evo, i najdraži mjesec u godini prolazi bez proslave.

Nece doci Sveti Nikola, nema Božica, nema ni Djeda Mraza. Zašto? Jer svako od tih, djeci posebno dragih, okupljanja nosi sa sobom radost darivanja... a to je našoj djeci u pulskim, i ne samo pulskim, vrticima najnovijom primjenom, od slova do slova zakona, zabranjeno!!! Zamislite rijec zabranjeno kad su u pitanju radost i darivanje. Sve je po zakonu. Neka se smiju kada to zakon kaže, neka ne dobivaju niti jedne vrecice s cokoladnim slasticama, neka ne dobiju ni šibu ni poklon.

Neka, u vrticu, dišu i jedu i spavaju po zakonu... tako je nekima savjest mirna. A kad izidu iz tog istog vrtica, vec na pragu zgrade docekat ce ih veselje blagdana i radost darivanja koja je kroz dimnjake naših vrtica pošla obrnutim pravcem od dragog djedice Nikole - pobjegli su kroz dimnjake natrag na nebo da se u mirnoj blagdanskoj noci nasele negdje gdje nema zakona. U djecjim ocima i osmijehu.

Jedna zakonska majka zakonskog djeteta u zakonskom vrticu, pozdrav po zakonu, s poštovanjem.


Podijeli: Facebook Twiter