U vrtiću Monte Zaro djeca zbog buke ne mogu spavati

Vrtić na Monte Zaru, nakon obnove, bit će "štedljivi" objekt (N. LAZAREVIĆ)
Vrtić na Monte Zaru, nakon obnove, bit će "štedljivi" objekt (N. LAZAREVIĆ)

Iako je trebala biti završena 7. siječnja, obnova Dječjeg vrtića Monte Zaro trajat će sve do početka veljače, a za to vrijeme, usprkos radovima, djeca će boraviti u vrtiću. Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević priopćila je da na kašnjenje radova kao ustanova nisu mogli utjecati, no zato će izvođač, čakovečka tvrtka E-sistemi, prema potpisanom ugovoru, morati platiti penale. Radovi su počeli 20. prosinca, podsjeća Kovačević te napominje da se program u vrtiću održava prema planu, pa nijedno dijete ili skupina nisu zakinuti zbog radova.

Ravnateljica ni ovoga puta nije odgovorila zbog čega se kasni s radovima, je li možda došlo do nesporazuma o datumu početka, odnosno završetka radova, što se, dakako, nije smjelo dogoditi. Podsjećamo da su roditelji djecu iselili iz vrtića prije Božića, a rečeno im je da će vrtić biti otvoren 7. siječnja, nakon što radovi budu gotovi. To se, međutim, nije dogodilo: radovi su počeli prije Božića, da bi potom stali, pa opet počeli tek 7. siječnja, kada su trebali biti gotovi, a djeca vraćena u vrtić.

U međuvremenu nam se javila jedna ogorčena majka polaznika vrtića koja se požalila na to što joj je samo dan ranije rečeno da mora iseliti dijete, a potom ga je svaki dan vozila u vrtić na Kaštanjeru a da joj nitko od nadležnih nije ponudio refundiranje troškova prijevoza, dok joj je, tvrdi, voditeljica vrtića Ljiljana Matošević kazala da ona o tome ne odlučuje. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter