U vrticima ima još mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roditelji cija su djeca na listi prvenstva upisa djece u vrtice trebala su se do 31. kolovoza javiti ustanovama radi inicijalnih razgovora i potpisivanja ugovora o upisu te uplati akontacije.

- U prvoj polovici rujna ce se utvrditi konacno stanje, odnosno stvarni broj upisane djece, na temelju potpisanih ugovora. Slobodnih mjesta ima, no sada se roditelji koji su zainteresirani za upis djece u Predškolsku ustanovu Djecji vrtici Pula trebaju obratiti u upravu, odnosno ravnateljicama Marizi Kovacevic u Laginjinoj 3 i Tamari Brussich u Rin Tin Tin, Glavinicev uspon 4/a, koje ce utvrditi udovoljavaju li pravilniku te im ponuditi slobodna mjesta po skupinama.

Što se tice predškolskih ustanova drugih osnivaca, odnosno privatnih vrtica, upisi ce se obavljati putem Upravnog odjela za društvene djelatnosti, što znaci da svu dokumentaciju za ostvarivanje prava na subvenciju trebaju predati u pisarnicu Grada Pule do 15. rujna.

Dokumentacija predana do tog datuma rješavat ce se za tekuci mjesec, a ona kasnije pristigla, za iduci, doznajemo od Elene Puh Belci iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Po tom principu ce se i dalje obavljati, od ove godine novi, takozvani fleksibilni upisi. Najviše ce se odraziti kod djece koja tijekom godine napune potrebnih 12 mjeseci i roditelja kojima se u meduvremenu promijeni status. Kako budu ostvarivali uvjete, roditelji ce dolaziti u predškolske ustanove, dokazati ispunjavanje tog dotad nedostajuceg uvjeta i djeca ce automatski biti upisivana upravo u skupine koje nisu popunjene.

Podsjetimo, dosad su vrtici u Puli raspolagali s 1.135 mjesta, no s obzirom na otvaranje vrtica na Velom Vrhu, odnosno novih pet skupina, Plan mreže vrtica na podrucju grada se mijenja, te ce se uskoro znati novi, povecan broj raspoloživih mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter