U Vrsaru prvo nacionalno prvenstvo u ljubljenju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvim hrvatskim natjecanjem u ljubljenju koje ce se održati u cetvrtak, 28. lipnja, pocinje cetvrto izdanje Casanovafesta, festivala ljubavi i erotike koje ce se u na nekoliko lokacija u Vrsaru održavati do 30. lipnja, najavile su na konferenciji za novinare direktorica opcinske Turisticke zajednice Natalija Vugrinec te Mariam Abdelghani i Diana Dropulic, direktorica i koordinatorica festivala.

Natjecanje u ljubljenju odvijat ce se na vidikovcu Casanova, a prijave su besplatne i otvorene za sve parove uz uvjet da su punoljetni. Prijaviti se može na mail [email protected] ili neposredno uoci natjecanja, a zadatak parova je izvesti najsenzualniji poljubac u trajanju od cetiri minute. Strucni žiri u sastavu Bruno Šimleša, autor "Ljubavologije", trenutno najprodavanije hrvatske knjige iz podrucja popularne psihologije, zagrebacka umjetnica Nikolina Ivezic i slovenska spisateljica i novinarka Vesna Milek odabrat ce najbolje, a pobjednicima slijedi novcana nagrada od tisucu kuna.

- Drago nam je da smo uspjeli zadržati prvu koncepciju festivala, povezanost Casanove s Vrsarom, te ljubavi i erotici dati filmsku, glazbenu, književnu i gastro dimenziju. Festival ima i svoj promotivni cilj, promovirati Vrsar kao mjesto koje inspirira i u kojemu se može uživati u ljubavi, rekla je Vugrinec. Najavila je da Casanovafest i ove godine ima gastro ponudu na rivi s delicijama kojima se pridaju afrodizijacka svojstva, a Casanovin meni, u kojemu ce one biti glavni sastojci, nudit ce desetak vrsarskih restorana.



Drugog dana festivala odigrat ce se kratka predstava pod nazivom "Casanovin suvenir" u izvedbi Društva prijatelja Giostre. Abdelghani se osvrnula na književne susrete koji ce se održavati na vidikovcu i pod voditeljskom palicom Ivice Prtenjace, koji ce uz Milek, ugostiti i mladu zagrebacku književnicu Antoniju Novakovic te izvršnu urednicu Cosmopolitana Aleksandru Orlic. U hotelu Vista održat ce se predavanje Šimleše koji ce otkriti što je potrebno za ispunjavajucu vezu te razjasniti dvojbu treba li priznati preljub.

U sklopu festivala održat ce se izložba "Autoportreti 2" Ivezic, dok ce povjesnicar filma Daniel Rafaelic predstaviti izložbu plakata starih erotskih filmova. Filmski program posvecen je španjolskom erotskom filmu pa ce publika svake veceri u 23 sata imati prilike pogledati filmove "Lucia i seks" Julia Medema, "Veži me" Pedra Almodovara i "Zvuk mora" Bigasa Lune. Glazbeni dio festivala povjeren je divi Josipi Lisac, koje ce zadnje veceri na trgu ispred ureda TZ-a izvesti koncert pod nazivom "Dnevnik jedne ljubavi". Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje porecki studio Sonda, a ulaz na sva dogadanja je besplatan. (V. HABEREITER)

 


Podijeli: Facebook Twiter