U vrhu klapskog pjevanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muška klapa Pinguentum ugostila je sinoc u buzetskom Narodnom domu clanice rijecke ženske klape Luka, jedne od najtrofejnijih hrvatskih klapa. Koncertom «Pinguentum i prijatelji», u organizaciji Glazbenog društva Sokol i suorganizaciji Puckog otvorenog ucilišta Augustin Vivoda, raspjevani Buzecani i Rijecanke, oduševili su posjetitelje.

Domacini, klapa Pinguentum, su s domacom publikom podijelili radost zbog iznimno uspješne godine. Rezimirajuci jednogodišnje rezultate, voditeljica koncerta Ana Pernic, podsjetila je da se mogu pohvaliti prvim mjestom na buzetskom festivalu klapa Istre i Kvarnera. Drugu godinu zaredom plasirali su se u finale Omiškog festivala i dokazali kako su i dalje u samom vrhu klapskog pjevanja. Nastupom u Skradinu izborili su se i za zlatnu medalju, nagradu za najbolju interpretaciju izvornog dalmatinskog napjeva. Održali su svoj prvi cjelovecernji koncert u Dalmaciji, na središnjem skradinskom trgu. Za nekoliko dana put ih nosi u Njemacku, u Karlsruhe, a potom odlaze u Kostrenu gdje ce se održati veliki koncert Tedija Spalata i klape Pinguentum.

Klapsku vecer zaokružio je nastup ženske klape Luka koju nazivaju i kraljicom klapske pjesme, jedne od najboljih ženskih klapa, osnovane 1985. godine i prve ženske klape na sjevernom Jadranu koja je zapocela s klapskim «a cappella» radom. Rijecanke su pet puta stajale na tronu omiškog festivala, što nijednoj drugoj, ni muškoj ni ženskoj klapi nikada nije pošlo za rukom. Uz to dobitnice su mnogobrojnih nagrada i priznanja, medu kojima i Nagrade Grada Rijeke. Izdale su šest nosaca zvuka, bile su nominirane za Porin, osvajale su nagrade na šibenskom, kaštelanskom i mnogim drugim festivalima, a tijekom svoje bogate glazbene karijere zapjevale su s najpoznatijim glazbenicima naše estrade.


Podijeli: Facebook Twiter