U Volvu delala 25 lit, u Puli dobila Kiju Rio


Pierina Šugar iz Sutivanca danas je u Puli preuzela novi model automobila Kia Rio koji je prošlog mjeseca osvojila u nagradnoj igri Glasa Istre. Ključeve joj je u Kijinom salonu na pulskoj obilaznici u ime Glasa Istre uručio svestrani novinar, voditelj i dobri duh pulskog Sajma knjige Vojo Šiljak, poželjevši Pierini i njenoj obitelji "da novi automobil voze sa srećom".

Dok se u Kijinom prodajnom salonu na pulskoj obilaznici fotografirala ispred automobila s čašom roséa u ruci, Pierina nije mogla suspregnuti suze.

- Nagradnu igru Glasa Istre igram već 10 godina i dosad sam dobila samo jednu majicu. U životu prije toga nisam nikad ništa dobila bez vlastitog rada, rekla je 78-godišnja Pierina, koja je po nagradu došla u pratnji supruga Josipa i unuke Tanye, koji će, veli, voziti novi automobil, uz koji dobiva i plaćenu policu osiguranja.

- Presretni smo, nikad nismo ništa očekivali. Bila sam šokirana kada su me nazvali iz Glasa Istre, nisam mogla vjerovati da sam dobitnica nagrade, rekla je Pierina.

Da stvar bude zanimljivija, sretna je dobitnica 25 godina živjela u Švedskoj, gdje je, zajedno sa suprugom, radila u tvornici auta - Volvu. U Švedsku su otišli 1970. godine "s četiri kufera", vratili se u Volvu, sada voze Hyundai, a dobili su - Kiju! 

- Unuka će me voziti doktoru, drugo mi ne treba, veli Pierina, napominjući da ima troje djece i 11 unuka. Dvoje djece živi u Švedskoj, a treći sin u pacifičkoj državi-otoku Tongi. Njegova kći Tanya je s nonićima u Sutivancu, a radi u jednom kafiću u Žminju.

Na pitanje nedostaju li joj djeca i zbog čega su se prije deset godina vratili u Istru, Pierina odgovara: "Došli smo na nagovor muža. Ja se ne bih vratila, ali on nije mogao bez svoje Istre. Sada nam je teško jer smo stari". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter