U Volmama se gradi unatoč općinskoj zabrani

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Unatoč zabrani radova u turističkoj sezoni na području općine Medulin od 1. srpnja do 15. rujna, još ima onih koji ljeto doživljavaju kao idealno za radove na građevinama.

U nepunih dva tjedna, otkako je zabrana ili ograničenje radova stupilo na snagu, komunalni redar Općine Medulin zaprimio je četiri prijave - dvije u Volmama, jedno na Vrčevanu u Medulinu i jedno u Dvorine u Banjolama. Po izlasku redara na teren ta su gradilišta zatvorena samo s opomenom.

Da se u Volmama zaista gradi i po najvećoj vrućini obavijestili su nas mještani, ali su u međuvremenu radovi utihnuli. Gdje je to bilo moguće, radnici su ušli u nešto ugodniju unutrašnjost zgrade i krenuli s montažom bez bučne mehanizacije, gdje nije, radnici su povučeni s "bauštele".

- Sada mi dolaze turisti i ako radovi ne stanu morat ću im reći da spavaju samo do 8 sati. Ako se nastavi s lupanjem neće moći ujutro sjesti na terasu i popiti kavu, rekla nam je Branka Percan iz Volma, jedna od brojnih privatnih iznajmljivača koja je zbog radova na krovu u susjedstvu alarmirala i komunalnog redara i općinsku upravu.

Jučer kada smo obišli Volme buku u njenom susjedstvu nismo čuli, a pitanje je bilo da li su se radnici sklonili od jakog sunca ili su zaista napustili gradilište, što su nam naknadno potvrdili i iz Općine.

- Ako su zaista prekinuli s radovima, to je zahvaljujući i vama novinarima, rekla je Percan.

Objašnjenje željene tišine dao nam je predstavnik investitora, odnosno pazinske tvrtke Oris za građenje i poslovanje nekretninama, koji nas je zvao u redakciju da bi nas obavijestio da su prekjučer definitivno prekinuli radove. No, pritom je odbio optužbe da su njihovi radnici, za koje je naveo da su se na građevinu penjali između 9 i 9.30 sati, stvarali buku. (Zvjezdan STRAHINJA)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


 


Podijeli: Facebook Twiter