U Vojniću skinuta ćirilična ploča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa zgrade Općine u Vojniću noćas je skinuta i ukradena ploča s ćiriličnim natpisom, izvijestila je jutros karlovačka policija. Provodi se kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, a tijekom dana obavit će očevid.

Vođa oporbe u vojničkom Općinskom vijeću Branko Eremić (SDP) kazao je da se u Vojniću skoro deset godina provode prava manjina zajamčena Ustavom RH i ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

"Devet godina istaknute su ploče i manjinska zastava i do sada ih nitko nije dirao, zato smatram da je ovo dokaz da je riječ o tendencioznoj politici u službi HDZ-a koji želi smijeniti koaliciju uz SDP s vlasti", kazao je Eremić.

Uklanjanje ćiriličnih ploča osudio je karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić, koji smatra da su "svi ovi izgredi rezultat državne politike, a ne politike HDZ-a". "Osuđujem uklanjanje ćiriličnih ploča, ali svi ovi izgredi su rezultat državne politike, a ne politike HDZ-a i dokaz da u Vukovaru još nisu sazreli uvjeti za to", rekao je, uz ostalo, Vučić.

Istaknuo je da HDZ apsolutno nema veze s uklanjanjem ploča, "zato jer one nikome nisu smetale do sada i zato jer su u Vojniću postavljene za vrijeme kada je na vlasti bio HDZ". Načelnik Općine Nebojša Andrić (HDZ) za sada nije bio dostupan za izjavu o skidanju ploče na ćirilici sa zgrade Općine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter