U Vodnjanu otvoreni 6. dani stvaralaštva

Autorica haljina je Antonela Gregorović (Z. STRAHINJA)
Autorica haljina je Antonela Gregorović (Z. STRAHINJA)

Modnim performansom "Drugi dodir", tijekom kojeg su manekenke brojnim posjetiteljima vodnjanske palače Portarol predstavile nakit, modne detalje, ali i odjevne predmete od keramike, otvoreni su u četvrtak navečer 6. dani stvaralaštva pulske udruge Art studio. Ove se godine održavaju do 20. kolovoza u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Banjolama, a u kompleksu obnovljenog Portarola, točnije na mjestu gospodarske zgrade u produžetku palače, otvorila ih je zamjenica gradonačelnika Vodnjana Luana Moscarda Debeljuh.

Kreacije, odnosno radove od keramike potpisuju članice Art studija i polaznice radionica Davorka Žufić Lujić, Ana Bičić, Petra Cerkovnik, Morena Ravnić, Frida Orbanić Špigić, Jadranka Valković, Tamara Vukosavljević, Nataša Krajnović, Gordana Brborović, Vesna Šurina, Marina Ivas, Adriana Niki i Biserka Lilić, Lorna Radolović, Dubravka Đerđa Šabić i Lidija Haler. Haljine, uključujući i vjenčanicu, na koje su manekenke nosile korzete, narukvice i druge predmete od keramike, kreirala je Vodnjanka Antonela Gregorović i njezin Showroom.

Keramički oblici, raznih boja, oblikovani su kao geometrijski likovi, ili su inspiraciju za njih autorice našle u morskim motivima, leptirima i drugom. Uz manekenke, dio su kreacija predstavile i Akademska slikarica Vera Kos Paliska, koja je uključena u dane stvaralaštva od samih početaka, uz keramičke radove predstavila je i fotografske Đanija Celije. Radovi ovog pulskog fotografa, koji prate modni performans "Drugi dodir", izloženi su u vodnjanskoj palači, a dio ih se može vidjeti i u pratećem katalogu koji potpisuje grafička dizajnerica Gordana Brborović.

Tijekom večeri pjevajući uz gitaru nastupila je vodnjanska glazbenica Ana Predan, a zapjevala je i voditeljica programa, inače vrsna pjevačica, Dijana Marić Odobašić. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter