U Vodnjanu otvoren novi turistički info-centar

S otvaranja novog info punkta (D. ŠTIFANIĆ)
S otvaranja novog info punkta (D. ŠTIFANIĆ)

Info turistički centar, obnovljen u sklopu projekta REVITAS II, svečano je otvoren jučer na vodnjanskom Narodnom trgu.

Projekt se nadograđuje na REVITAS I, a jedan od ciljeva je zaustavljanje degradacije zaleđa Istre, promocija turizma u istarskom zaleđu te povezivanje istarskog zaleđa sa priobalnim dijelom uz integriranje turističke ponude s namjerom produženja turističke sezone. Info turistički centar pridonijet će ostvarenju tih ciljeva, istaknuli su na otvorenju vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović i istarski župan Valter Flego, okruženi brojnim gostima i uzvanicima.

Novouređeni prostor novi je vodnjanski turistički info punkt, naveo je Vitasović, a u projektu su, uz Vodnjan, partneri, među ostalim bili i gradovi Kopar, Izola, Piran, Buzet te Istarska županija i županijska Turistička zajednica.

- Kroz ovaj objekt promovirat ćemo kulturu, tradiciju i običaje Vodnjanštine i šireg područja. On zato ima stratešku poziciju, a opremljen je i najmodernijom multimedijalnom tehnologijom, rekao je Vitasović. U prostor je uloženo 80 tisuća eura, a projekt i nadzor proveo je 3D studio na čelu s arhitektom Šimom Babinom. Ukupno je za Grad Vodnjan u sklopu REVITAS projekta namijenjeno 110 tisuća eura, 15 posto troškova snosi Grad, a ostalo EU fondovi.  

REVITAS II proglašen je jednim od tri najuspješnija programa prekogranične suradnje u kojima je Hrvatska sudjelovala.

- Kroz projekt naučili smo kako surađivati i biti spremni za strukturne projekte uz povezivanje unutrašnjosti i obale, kako projekt kaže, "destinacije Istra". Nekad zapušten objekt pretvoren je u prostor za turističku ponudu destinacije, rekao je Flego.  

Ukupna vrijednost projekta REVITAS II (Nadogradnja revitalizacije istarskog zaleđa i turizma u istarskom zaleđu), prekograničnog projekta sufinanciranog kroz Operativni program Slovenija - Hrvatska, je nešto više od 840 tisuća eura, a Grad Vodnjan je, uz uređenje info centra, organizirao i radionice o kamenu i vapnu, zidnog slikarstva i izrade suvenira. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter