U Vodnjanu osnovano Pučko otvoreno učilište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pučko otvoreno učilište Vodnjan nova je javna ustanova za kulturu i obrazovanje odraslih koju je osnovao Grad, a odluku o tome sinoć je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće. Privremenom ravnateljicom ustanove imenovana je gradska pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Nensi Giachin Marsetič, koja će raditi bez naknade.

Prema odluci, djelatnosti ustanove su, među ostalim, osnovna i srednjoškolska naobrazba odraslih, novinsko-nakladnička, radijska, televizijska i kazališna djelatnost, poticanje i razvijanje kulturnog amaterizma, održavanje umjetničkih radionica te seminara i tečajeva, organizacija izložbi i prekvalifikacija mladih izvan sustava redovite naobrazbe.

Nakon imenovanja upravnog vijeća ono će donijeti akte potrebne za registraciju te će raspisati natječaj za ravnatelja, a o tome će odlučiti sljedeći saziv Gradskog vijeća.

Sjedište POU-a Vodnjan bila bi palača Portarol, koja će biti obnovljena do početka ljetne sezone. Zgrada će biti multifunkcionalna te su u njoj predviđeni uredi, čitaonica, sala za sastanke, izložbeni te poslovni prostor. Učilište bi upravljalo palačom Bettica, u kojoj su trenutno postavljene tri izložbe te vodnjanskim Parkom kažuna.

U ovoj je godini za osnivanje i poslovanje ustanove Grad Vodnjan u proračunu predvidio 50 tisuća kuna, a s djelovanjem bi trebala početi pred kraj godine.

- Građanima treba dati mogućnost za daljnje obrazovanje, a kroz Učilište bit će poboljšana i kvaliteta života u Vodnjanu. Bit će potrebno jedno novo radno mjesto, ali ustanova će usto skrbiti o palačama koje smo uređivali a dosad nisu bile prezentirane na adekvatan način.

Poslovanje ustanove neće biti veliki trošak za Grad, a na ovaj način imat ćemo bolju kontrolu nad organizacijom aktivnosti, zaključio je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović. (P. LUKEŽ)      


Podijeli: Facebook Twiter