U Vodnjanu od 16. do 18. prosinca prigodni sajam

Božićni sajam ove godine bit će na Narodnom trgu
Božićni sajam ove godine bit će na Narodnom trgu

"Ususret Božiću" naziv je programa što ga drugu godinu u predblagdansko doba na Narodnom trgu organizira Grad Vodnjan. Okosnica programa, koji se odvija za vikend od 16. do 18. prosinca, čini Božićni sajam na kojem će se, petkom od 17, a subotom i nedjeljom od 10 do 20 sati, nuditi ručno izrađeni božićni ukrasi, cvjetni aranžmani i razne delicije poput meda, likera, sirupa i marmelada.  

Prvog dana božićne čarolije, u petak 16. prosinca, na glavnom trgu najmlađe će od 9.30 uveseljavati i darovati Djed Božićnjak sa svojim marljivim vilenjacima. Mališane očekuje mnoštvo zabave, kućica Djeda Božićnjaka, drvce dobrih želja te božićna šuma koju su ukrašavali učenici Osnovne škole Vodnjan. Od 17 sati odvijat će se radionica "Jingle Bells" za komponiranje muzike udruge Istra Life te nastup zbora i solista Zajednice Talijana Vodnjan i dječjeg zbora Pizzichino. Kao i svake večeri program završava koncertom, a u petak će od 18 do 20 sati svirati pulski Fiorin Jazz Kvartet.

U subotu 17. prosinca u 10 sati počinje radionica izrade božićnih ukrasa, a u 11 sati nastupaju članovi Društva Naša djeca Vodnjan. U prekrasan svijet bajki u 11.30 sati mališane će odvesti pripovjedačice InaDelić i Željka Kondić Dabo iz udruge "Pusti priču", a Minicantanti ZT-a Galižana i Antonela Doko, najbolja mlada pjevačica s natjecanja "Moj prvi Music Pub" 2014. godine, nastupaju od 12 sati. U 17 sati u Domu mladih održat će se božićna priredba DND-a, a na Placi će od 18 do 20 sati nastupati riječki akustični duo The Blondes. 

Posljednji dan sajma, u nedjelju 18. prosinca, počinje veselim jutrom uz duo na harmonici i gitari, a u 15.30 bajkopričalica Sandra ispričati će najljepše priče i naučiti djecu vilinskom plesu. U 16 sati održat će se žive jaslice i nastup župnog zbora Sv. Blaža, a u Domu mladih u 17 sati počet će interaktivna lutkarska predstava "Medin Božić". Na trgu od 18 do 20 sati nastupa Dino Antonić. 

Tijekom tri dana sajma na trgu će se odvijati i program "Božić u pijatu" u sklopu kojeg će se u vrijeme ručka (od 11 do 14.30 sati) i večere (od 18 do 20 sati) pripremati razna jela, uz kuhano vino, čaj i božićni punč. U Ekomuzeju - Istrian de Dignan degustirat će se tradicionalni proizvodi i prikupljati donacije za realizaciju didaktičke farme i vrta te spašavanje posljednjih vodnjanskih magaraca u suradnji s OŠ Vodnjan. Dječica će svakodnevno moći posjetiti kućicu Djeda Božićnjaka na trgu, napisati mu pismo i ubaciti ga u poseban sandučić, a lijepe želje i ukrase moći će okačiti i na drvce.

(Z. STRAHINJA)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter