U Vodnjanu Festival samoniklog bilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog se vikenda u Vodnjanu održava 3. Festival samoniklog ljekovitog i jestivog bilja, koji ce posjetiteljima tijekom subote i nedjelje ponuditi bogat i zanimljiv program.

Na konferenciji za novinare gradonacelnik Klaudio Vitasovic naglasio je važnost koju festival ima u cilju informiranja i educiranja javnosti o uporabI i važnosti samoniklog bilja, kao i njihove primjene u tradicionalnoj gastronomiji Vodnjanštine i Istre.

Bogat program  ukljucuje strucna predavanja, radionice izrade ljekovitih pripravaka i radionice u prirodi. Vecina ce se zbivanja dogadati na Narodnom trgu, koji ce treci put po redu biti prekrasno ureden s puno cvijeca i biljaka, dok ce se sva strucna predavanja održavati u Zajednici Talijana.

Poseban naglasak bit ce na tradicionalnoj prehrani koja je bila bazirana na samoniklom bilju, pa ce i posjetitelji moci degustirati razna jela na bazi samoniklog, ljekovitog i jestivog bilja.

Organizator Festivala je udruga "Natura Veris", a pokrovitelji Grad Vodnjan, Turisticka zajednica Vodnjana i Istarska županija. (P. S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter