U Vodnjan stiže 10 vozila Cammeo taksija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon reduciranja autobusnih vožnji na Pulaprometovoj liniji 22 Pula - Vodnjan - Pula, o cemu smo pisali u petak, gradani ce ipak, kako je tada najavio gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic, dobiti donekle "pojacan" vozni red, ali i alternativni prijevoz.

Pulapromet ce, kako su nas u petak obavijestili, od ponedjeljka izmijeniti red vožnje autobusa na liniji 22 te ce od tog datuma radnim danom i subotom ponovno uvesti polazak iz Pule prema Vodnjanu u 20.20 sati. Grad Vodnjan je, takoder, u petak izdao suglasnost tvrtki Cammeo Pula za obavljanje auto taksi prijevoza za deset vozila na podrucju Vodnjana te se njegovo uspostavljanje ocekuje nakon ishodovanja svih potrebnih dozvola.

Vožnje na liniji 22 Pulapromet je ukinuo 15. sijecnja zbog neplacenih dugova Grada Vodnjana, koji je suvlasnik te tvrtke. Radnim danom je, naime, broj polazaka bio smanjen s 15 na 11, subotom s osam na cetiri, a nedjeljom je ukinuto svih pet prijašnjih polazaka, kojih nema ni blagdanom. Zbog štednje i manjka sredstava u proracunu, Grad nerentabilne vožnje do daljnjega nece ni vratiti.

Dakle, jedna od mogucnosti prijevoza bit ce taksi. Vožnja vozilom tvrtke Taxi Cammeo košta 15 kuna za start koji ukljucuje prvih pet kilometara, a nakon prijedenih pet kilometara, vožnja po kilometru placa se pet kuna. Usluga auto taksi prijevoza obavljat ce se kroz 24 sata. Na podrucju Grada Vodnjana bit ce postavljena taksi stajališta na šest lokacija. U Vodnjanu ce biti tri, a u Galižani, Peroju i Barbarigi po jedno stajalište. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter