U Vjesniku papira za još dva dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema dogovora o Vjesniku, službeni je stav Vlade koji nam je u utorak prenijela glasnogovornica Ivana Grljak, ali doznajemo da tu informaciju treba uzeti "sa zrnom soli", jer u Vladi naprosto ne žele da javnost dozna pojedinosti o njegovom spašavanju.

- Ne moraju svi detalji pregovora u javnost. Vjerujemo da postoji dobra volja i da ce se ipak naci neki nacin da Vjesnik opstane. Kakav, to moraju odluciti oni koji broje novac, ustrajni su bili u utorak u Vjesniku s tvrdnjama suprotnima onima iz Vlade.

Glasnogovornica Grljak rekla nam je da je tocno da su predstavnici Vjesnika bili na razgovoru u Ministarstvu financija, ali dogovor nije postignut.

"Ono što je javno rekao prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic, to je službeni stav Vlade", precizirala je.

Cacic je prije šest dana najavio da ce Vjesnik u stecaj te da je Uprava novina stecaj trebala pokrenuti još davno, jer su se za to stekli svi uvjeti. Najavio je i da ce stecaj pokrenuti Ministarstvo financija. No, to se nije dogodilo, nego se spekuliralo da ce Vlada ipak spasiti Vjesnik.

U petak je ministar financija primio predstavnike Vjesnika, a nakon toga su se spekulacije o spasu još i pojacale pa su se u kuloarima cak spominjala i imena buducih direktora i urednika, koji bi navodno bili iskusni profesionalci. Premda u Vladi takva nagadanja odbacuju, postoje indicije da je preokret još uvijek moguc. Vremena ionako nema, jer Vjesnik ima papira za još dva dana izlaženja.

Cini se da se Vjesnik pokazuje tvrdim orahom nego što su Cacic i Linic ocekivali. No, Vlada se sada sama dovela u situaciju gubitnika: ma što ucinila, izložit ce se kritici: ugasi li Vjesnik, zato što ga je ugasila; sacuva li ga, zato što nije bila dosljedna. (B. PAVELIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter