U Vižinadi poginuo vozač mopeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mopedista J. M. zvani Pino iz Vižinade poginuo je u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Vižinada u 10.10 sati u nedjelju tijekom mimoilaženja s kamionom vučne službe. Mopedista je uslijed pada na kolnik od teških zadobivenih ozljeda na licu mjesta preminuo, a prema svemu sudeći kontakta s kamionom nije niti bilo.

Vozač kamiona, Bruno Smilović, koji je zbog događaja bio u šoku, na mjestu nesreće nam je rekao da Pina nije niti taknuo, a vjeruje da se mopedista sam zapleo i pao na kolnik. Tim više što Pina dobro poznaje, a u Vižinadu je došao po automobil njegovog strica. Sve je počelo oko 9.50 sati kada je upravo Pino nazvao Smilovića da dođe kamionom vučne službe po automobil njegovog strica.

- Nazvao me Pino prije 10 sati i kazao da dođem preuzeti automobil njegovog strica radi popravka. Budući da sam blizu i dobro se poznajemo, odmah sam krenuo. Pino i njegov stric su me čekali kod kuće od Pina. Tamo sam ukrcao njegovog strica i krenuli smo stotinjak metara dalje po automobil. Kada sam ukrcao vozilo i vraćao se natrag istom cestom, ususret mi je došao Pino na mopedu. Sve se činilo da neće biti nikakvih problema, no očito se zapleo i izgubio nadzor kad sam već bio prošao pored njega. U retrovizoru sam vidio da je pao i odmah sam stao te potrčao do njega. Nije imao kacigu na glavi. No, vidio sam da pomoći nema i odmah sam u 10.10 sati zvao policiju i pričekao ih. Strašno, žao mi je jako, baš mi je žao, kazao nam je uznemireni Smilović.

Na mjesto događaja je ubrzo došao i stric, koji je već u poodmaklim godinama i bio je van sebe. Policija je od njega tražila da potvrdi identitet poginule osobe, što je učinio. Mrtvozornik je pregledao tijelo, a policija je prije početka očevida čekala dolazak državnog odvjetnika iz Pazina.

Nekoliko mještana je došlo do policijske trake i promatralo stravičan prizor nesreće, a gotovo svi su komentirali da je Pino očito sam pao, najvjerojatnije radi toga jer se uplašio uske ceste i kamiona. Drugi vozač vučne službe nas je nazvao jer je čuo za nesreću i tražio potvrdu ako se radi o vozaču Smiloviću. Kazao nam je da je Smilović izuzetno dobar vozač bez mrlja u vozačkoj karijeri. Policijski očevid će utvrditi što se sa sigurnošću dogodilo te ako će protiv vozača vučne službe biti pokrenut postupak. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter