U Višnjanu predavanja poznatih astronoma

S nedavno završenog znanstvenog kampa za mlade (V. HABEREITER)
S nedavno završenog znanstvenog kampa za mlade (V. HABEREITER)

Ovih su dana u Višnjanu krenula dva nova međunarodna ljetna znanstvena kampa namijenjena darovitim osnovnoškolcima iz cijelog svijeta - VSA - Višnjanska škola astronomije i treći YSC - znanstveni kamp mladih.

Sudionici će tijekom desetak dana trajanja kampa imati priliku slušati predavanja iz raznih područja znanosti od eksperata sa najprestižnijih svjetskih instituta. Predavanja su, osim polaznicima, otvorena svim zainteresiranima, uz prethodnu telefonsku prijavu u višnjanskoj Zvjezdarnici.

U nedjelju u 20.30 sati Marina Brozović, znanstvenica s Jet Propulsion Laboratorya u Pasadeni (SAD), održat će predavanje o radio promatranju objekata bliskih Zemlji, dok je u utorak u isto vrijeme na programu predavanje Ane Bonaca sa sveučilišta Yale koja će govoriti o istraživanjima Mliječne staze.

Završne prezentacije učenika polaznika održat će se u subotu 17. kolovoza, a sva će se predavanja održati u bivšoj općinskoj vijećnici u Istarskoj ulici. Ovi su kampovi nastavak znanstvenih radionica za mlade koje se svakog ljeta već 12. godinu održavaju u Višnjanu. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter